sâmbătă, 11 februarie 2012

Mihai Ghimpu aşteaptă ca Vlad Filat, Marian Lupu şi Igor Dodon să convină candidatul la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova

În seara zilei de vineri, 10 februarie, Vlad Filat, Marian Lupu şi Mihai Ghimpu au declarat într-o emisiune a postului public TV „Moldova 1” că AIE renunţă la ideea de a desfăşura un referendum constituţional în scopul simplificării alegerii şefului statului, în speranţa că acesta ar putea fi ales cu ajutorul celor trei deputaţi socialişti, în frunte cu Igor Dodon.

Partidul Socialiştilor, prin liderul său Igor Dodon, salută decizia liderilor AIE de a renunţa la ideea desfăşurării unui referendum şi de a alege “un preşedinte apartinic” cu concursul celor trei deputaţi din “grupul Dodon”.

Liderul opoziţiei comuniste, Vladimir Voronin, comentează că “liderii AIE au şanse minime pentru alegerea şefului statului”. Totodată, Voronin “salută intenţia alianţei de a renunţa la referendumul constituţional, menţionând că aceasta este o victorie a PCRM”, relatează Pro TV Chişinău.

Voronin crede că ar trebui organizate alegeri parlamentare anticipate deoarece, în opinia sa, „toată ţara a obosit de prostiile pe care le comit cei 3 lideri”, de trei ani de când sunt la guvernare, notează şi Radio Europa Liberă.

Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, declara într-un interviu acordat postului de radio „Europa Liberă” că nu este de acord cu ideea renunţării la referendum şi că partidul său va aştepta să vadă ce propunere vor face colegii de alianţă, dar că nu va accepta un „preşedinte-păpuşă”.

Niciun comentariu: