miercuri, 22 februarie 2012

Vitalie Marinuţa despre "protecţia aeriană bună"

Cu 240 de milioane de dolari, Republica Moldova ar putea achiziţiona 8 avioane şi 8 elicoptere de luptă doar dacă le-ar cumpăra la mâna a doua. Deşi s-a vorbit oficial despre cele 240 milioane USD, ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, precizează într-un interviu pentru Radio Europa Liberă că proiectul de lege votat în prima lectură nu stabileştre valoarea concretă a tranzacţiei.

“Proiectul nu prevede în mod direct procurarea cu 240 de milioane a 8 helicoptere şi 8 avioane. În nota de argumentare pe care noi, Ministerul Apărării, am anexat-o la acest proiect, am spus care sunt doleanţele Ministerului Apărării pentru a avea o protecţie aeriană bună. În special, proiectul prevede cum ar trebui noi, ca un stat suveran, să ne exercităm această suveranitate asupra spaţiului aerian. (…) Este o estimare şi ea ar putea să fie mai mică, sau mai mare şi în principiu suma poate fi aceea în funcţie de ce ne dorim noi, în funcţie de ambiţiile pe care le avem”, explică Vitalie Marinuţa.

În interviu, ministrul Apărării confirmă că spaţiul aerian al Republicii Moldova a fost survolat neautorizat de 16 ori pe parcursul anului 2011.

Niciun comentariu: