miercuri, 15 februarie 2012

Vlad Filat a depus flori la Complexul Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”, ridicat în onoarea combatanţilor căzuţi în Afganistan

15.02.2012
Comunicat de presă

Prim-ministrul Vlad FILAT a depus astăzi flori la Complexul Memorial „Feciorilor Patriei – Sfîntă Amintire”, în memoria militarilor care au murit în războiul din Afganistan

La eveniment au participat oficialităţile statului, membri ai Guvernului, conducerea membrii Uniunii veteranilor războiului din Afganistan, şi rude ale participanţilor la război.

Vlad FILAT a discutat cu reprezentanţii organizaţiei de veterani, cu participanţii la război, s-a interesat de problemele acestora, dar şi a gustat mîncarea ostăşească pregătită de bucătăria de campanie.

Solicitat de jurnalişti să-şi exprime opinia vizavi de acele evenimente, Premierul a menţionat că războiul din Afganistan a fost unul nedrept, la care, împotriva voinţei lor, au participat peste 12 mii de tineri moldoveni, dintre care 292 au decedat, patru sînt pierduţi fără urmă, iar 282 au rămas invalizi.

„Am ţinut să aduc un omagiu celor care şi-au pierdut viaţa şi au avut de suferit în acele triste evenimente. Trecînd peste faptul că a fost un război nedrept, cei care au participat la el merită sprijin şi atitudine”, a accentuat Vlad FILAT.

Direcţia comunicare şi relaţii cu presa

Niciun comentariu: