marți, 20 martie 2012

Facilităţi la obţinerea vizelor de intrare în Republica Serbia pentru cetăţenii Republicii Moldova

Comunicat de presă
 
 
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene aduce la cunoştinţă despre decizia autorităţilor Republicii Serbia privind facilitarea condiţiilor de eliberare a vizelor pentru unele categorii de cetăţeni ai Republicii Moldova. În conformitate cu decizia Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Serbia, următoarele categorii de cetăţeni ai Republicii Moldova, care până în prezent obţineau vizele într-un termen de până la trei săptămâni, pot obţine vizele în aceiaşi zi:
 
a.         Posesorii de viză Schengen validă. Viza urmează să fie de o durată mai scurtă decât viza Schengen, astfel ca viza pentru Republica Serbia va începe a fi valabilă la o zi după începerea valabilităţii vizei Schengen, în timp ce perioada valabilităţii va fi cu două zile mai scurtă decât valabilitatea vizei  Schengen;
 
b.         Persoanele în tranzit, care deţin viza ţării în care au destinaţia finală;
 
c.         Grupurile organizate care călătoresc în Republica Serbia în cadrul unei colaborări economice, ştiinţifice, cultural – sportive, precum şi grupurile turistice organizate, pentru care se va elibera viza de grup.
 
Cererea de viză şi alte documente din dosarul de viză pot fi transmise Ambasadei Serbiei la Bucureşti personal de către solicitant, prin poştă sau prin persoane terţe mandatate de solicitant. Pentru informaţii suplimentare poate fi contactată Ambasada Republicii Serbia la Bucureşti (tel: +4021 / 211-98-71, 211-98-72, 211-98-73, e-mail: mail@ambserbia.ro ) sau Departamentul Afaceri Consulare al MAEIE (tel. 201049, e-mail: consdep@mfa.md)

Niciun comentariu: