joi, 29 martie 2012

În Parlament: "Majorăm pensiile, apoi ne ocupăm şi de avioane"

Proiectul privind dotarea Republicii Moldova cu avioane şi elicoptere de luptă a trezit discuţii aprinse între deputaţi. Unii parlamentarii au fost împotriva introducerii acestui proiect pe ordinea de zi.

Mihai Ghimpu spune că, deşi proiectul a fost propus de un ministru liberal, acesta trebuie retras pentru că a nemulţumit societatea.

"Hai să punem întâi accentual pe problemele sociale ale cetăţenilor. Să majorăm pensile oamenilor, să le oferim locuri de muncă, iar apoi ne ocupă şi de avioane. Nu avem unde ne grăbi. Acest proiect cere finaţe. Ce să îl adoptăm şi să stea pe poliţă? Avioanele cer bani, să rezolvăm probleme mai importante şi să mai lăsăm să aştepte aeronavele", a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu.


Şi preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, este de părere că acest proiect de lege trebuie să mai aştepte până va fi votat: "Acestă iniţiativă legislativă trebuie să rămână pentru o altă şedinţă. Acolo întradevăr nu e vorba de bani, nu e problema banilor, acolo sunt o sumedenie de norme, securitatea spaţiului şi altele. Nimeni nu se pregăteşte să cumpere în momentul apropiat avioane din Republica Moldova".

Şi socialiştii s-au pronunţat pentru retragerea acestui proiect de pe ordinea de zi. Mai mult, ei au spus că în cazul votării documentului, socialiştii îl vor ataca la Curtea Constituţională.

"Rugăm să fie exclus, deoarece nu are suport financiar şi în caz că va fi votat, noi îl vom ataca la Curtea Constituţională", a spus Veronica Abramciuc.

Anterior, proiectul de lege cu privire la modul de acţiune împotriva aeronavelor care utilizează neautorizat spaţiul aerian al Moldovei a fost aprobat de Legislativ în prima lectură. Acesta prevede procurarea, până în 2015, a opt avioane şi opt elicoptere destinate apărării frontierei de stat. Costurile sunt estimate la 240 de milioane de dolari, bani ce urmează a fi alocaţi din Bugetul de Stat.

Niciun comentariu: