joi, 22 martie 2012

MAEIE colectează informaţii despre cetăţenii Republicii Moldova din Siria

Comunicat de presă

În legătură cu situaţia incertă de securitate în Republica Arabă Siriană, MAEIE recomandă cetăţenilor Republicii Moldova să evite călătoriile în Siria, iar celor care se află deja pe teritoriul sirian să îl părăsească, cât mai curând posibil, prin mijloacele comerciale de transport încă operaţionale.

Ministerul solicită cetăţenilor moldoveni prezenţi pe teritoriul Siriei să contacteze Ambasada Republicii Moldova la Ankara, Consulatul General de la Istanbul sau Departamentul Afaceri Consulare al MAEIE, pentru a-şi înregistra prezenţa şi transmite propriile coordonate, precum şi pe cele ale rudelor lor. Ministerul a întocmit o listă de repatriere care conţine datele cetăţenilor moldoveni aflaţi în Siria şi care va fi utilizată pentru contactarea acestora în caz de escaladare a evenimentelor şi necesitate de asistenţă la repatriere.

Ministerul solicită ca persoanele care deţin informaţii privind cetăţeni ai Republicii Moldova aflaţi temporar sau permanent în Republica Arabă Siriană să contacteze Centrul de Apel al MAEIE la telefoanele +37322690990 – apel din străinătate, 080090990 - apel din Republica Moldova sau e-mailul consdep@mfa.md.

Datele de contact ale Ambasadei Republicii Moldova la Ankara şi ale Consulatului General de la Istanbul, la care cei interesaţi pot obţine informaţii şi asistenţă consulară sunt:

Ambasada Republicii Moldova

tel: 00903124465527; 00903124465627, e-mail: ankara@mfa.md.

Consulatul General al Republicii Moldova

tel: +90212 251 72 64, e-mail: istanbul@mfa.md

MAEIE

Niciun comentariu: