sâmbătă, 24 martie 2012

Turismul în Republica Moldova


 “Cu o pondere de 3% din PIB, turismul are şanse şi trebuie să evolueze într-un sector economic de sine stătător”, a menţionat viceprim-ministrul Valeriu Lazăr, ministrul Economiei, în cadrul şedinţei Colegiului Agenţiei Turismului. În şedinţă au fost prezentate rezultatele activităţii Agenţiei în anul 2011 şi planul de activitate pentru anul 2012.

Republica Moldova dispune de aproximativ 15 mii de atracţii turistice antropice şi 300 de arii naturale cu potenţial turistic. În acelaşi timp, raportul de turişti moldoveni plecaţi în străinătate la cei străini veniţi în Republica Moldova este de 5 la 1.

„Cred că majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova nu a vizitat sau chiar nu cunoaşte despre existenţa multiplelor destinaţii turistice locale, precum Orheiul Vechi. Însă nu putem spera ca turiştii străini să fie atraşi de Republica Moldova, dacă nu vom cunoaşte noi înşine şi nu vom promova activ destinaţiile turistice locale”, a declarat vicepremierul, citat de Serviciul de presă al Ministerului Economiei.

Sursa: Elldor.Info (continuarea)

Niciun comentariu: