miercuri, 7 martie 2012

Unimedia: Un ministru PL a ajuns în vizorul unei comisii de anchetă. Ghimpu: Vom avea un răspuns argumentat

Union: Vitalie Marinuţa ar putea fi demis din funcţia de ministru al Apărării


Un ministru din partea Partidului Liberal a ajuns în vizorul unei comisii de anchetă. Activitatea acestuia în Guvern este analizată cu minuțiozitatea și în baza rezultatelor investigației se va decide dacă acesta merită sau nu să facă parte din cabinetul de miniștri. Informația a fost făcută publică astăzi, 7 martie, după ședința Parlamentului, chiar de către președintele PL, Mihai Ghimpu. Însă, acesta a evitat să spună despre cine este vorba.

Ghimpu a afirmat că liberalii sunt gata să renunțe și la funcția de miniștri, așa cum a făcut-o și în celelalte cazuri. Potrivit acestuia, orice remanieri în Guvern ar trebui mai întâi discutate în cadrul Alianței, să se aducă argumente consistente și doar atunci se poate revoca din funcție ministrul care nu a făcut față cerințelor.


„Nu este vorba doar de miniștrii PL. Eu nu o să ies mâine și să spun că nu-mi place ministrul cutare - „Jos”. Mai întâi să discutăm în Consiliu, dacă cu adevărat sunt argumente, atunci da. Iată și eu aștept raportul unei comisii și atunci o să luăm decizie față de unul de-al nostru. Dar argumentat, nu pur și simplu declarații la televiziune”, a punctat liberalul, făcând referire la declarațiile anterioare ale prim-ministrului Vlad Filat.

În context, liderul PL a specificat că în caz de criză socială profundă, primul care cade este Guvernul și a dat exemplul Italiei, Greciei și României. „Nu se știe cum vor merge lucrurile și la noi. De aceea unii se pregătesc, în caz de ceva să arate cine este vinovatul. Dacă peste un timp, apare cineva și spune că nu-i place cutare sau cutare, are tot dreptul. Însă, acordul spune că totul se discută în cadrul AIE. Eu vreau ca între noi să fie înțelegere și colaborare. Va fi nevoie, noi o să cedăm și funcția de miniștri. Numai să câștige poporul, nu oportuniștii și conjuncturiștii”, a adăugat liberalul.

UNIMEDIA amintește că în luna iulie 2011, prim-ministrul Vlad Filat a venit cu o adresare către cetățeni. Premierul a vorbit despre blocajul pe care-l întâmpină în Guvern și necesitatea de a opera remanieri de cadre în Executiv. Recent, în cadrul unei emisiuni televizate, premierul a spus că 
„cel puțin cinci miniștri trebuie să părăsească Guvernul, inclusiv și reprezentanți ai Partidului Liberal Democrat”. În replică, liberalul Mihai Ghimpu a spus că toți miniștrii înaintați de PL își fac treaba bine.

Presa a vehiculat că ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Anatol Șalaru, ar fi ministrul vizat în declarații de către premier. Însă, Vlad Filat a refuzat să confirme sau să acest fapt. Șalaru ar fi ajuns în dizgrația prim-ministrului după ce nu s-a supus ordinului emis de acesta cu referire la domeniul transportului aerian.

Sursa: Unimedia

Niciun comentariu: