vineri, 16 martie 2012

Votarea preşedintelui Republicii Moldova. 62 de parlamentari au promis vot pentru Nicolae Timofti (Elldor.Info)

Nicolae Timofti este preşedintele Republicii Moldova (link ştire)

Deputaţii participă (cu începere de la aproximativ ora 10:00) la alegerile preşedintelui Republicii Moldova. Votul este secret, parlamentarii intrând pe rând în cabina amenajată pe holul etajului doi al Palatului Republicii.

Candidatul AIE, Nicolae Timofti, nu are contracandidat.
Pentru alegerea preşedintelui sunt necesare cel puţin 61 de voturi. Formaţiunile din AIE (PLDM, PDM şi PL) deţin 58 de mandate.

Dacă declaraţiile făcute în plenul Parlamentului vor fi respectate, candidatul va fi ales cu 62 de voturi „pentru”.

Patru deputaţi patru deputaţi neafiliaţi – Mihai Godea (fost membru al PLDM) şi socialiştii Igor Dodon, Zinaida Greaceanîi şi Veronica Abramciuc (foşti membri ai PCRM) au anunţat că vor susţine candidatul, motivându-şi decizia prin dorinţa de a contribui la depăţirea crizei politice.

Igor Dodon a spus că Nicolae Timofti întruneşte condiţiile pe care le-au formulat socialiştii: în primul rând, nu este reprezentantul vreunui partid şi deţine doar cetăţenia Republicii Moldova.

Vineri, 16 martie, se împlinesc 917 zile de când Republica Moldova nu are un preşedinte ales, a anunţat premierul Vlad Filat, care a ţinut să rostească un discurs în şedinţa Parlamentului.

Continuarea ştirii: Votarea preşedintelui Republicii Moldova. 62 de parlamentari au promis vot pentru Nicolae Timofti

Foto: unimedia.md

Niciun comentariu: