duminică, 8 aprilie 2012

Alexandru Tănase despre 7 aprilie 2009


Printre autorii evenimentelor din 7 aprilie 2009 sunt şi persoane care fac parte, în prezent, din AIE. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, de la N4.

„Evenimentele din 7 aprilie 2009 au fost organizate de mai multe persoane, dintre care unele fac parte acum din actuala coaliţie majoritară din Parlament”, a declarat Alexandru Tănase.

Acesta a refuzat, însă, să dea nume. „Sunt politicieni care ştiu exact ce s-a întâmplat şi fac parte din majoritatea Parlamentară. Dar ei nu vor face niciodată publice aceste lucruri. Nu cred că persoane care sunt foarte importante azi să-şi facă mia culpa în legătură cu evenimentele din 7 aprilie.  Nu pot să dau nume, pentru că sunt persoane foarte active în viaţa publică. Dar atunci când mă voi retrage din activitate, îmi voi înşira gândurile pe hârtie. Acum nu o pot face”, a precizat Tănase.

Preşedintele Curţii Constituţionale nu crede că adevărul despre 7 aprilie va ieşi, vreodată, la suprafaţă.

„Nu cred că se va ajunge cândva, la situaţia ca cineva să vină la televiziune şi să anunţe adevărul în ultimă instanţă despre ce s-a întâmplat. Am făcut concluzia reieşind din situaţia altor state, care au trecut prin evenimentele similare. Moldova nu e o excepţie, dar trebuie să încercăm să venim cu un punct de vedere obiectiv, bazat pe fapte. Cu părere de rău, la capitolul fapte stăm prost, suntem la punctul de la care am pornit în 2009”, a punctat magistratul.

Alexandru Tănase consideră că o mare parte din vină o poartă partidul care se afla, în acea perioadă, la guvernare, PCRM, iar dacă acesta ar fi acţionat corect atunci, „nu este exclus ca procesul politic din Moldova să fi avut o cu totul altă traiectorie decât în prezent”.

Sursa: Publika TV

Niciun comentariu: