joi, 12 aprilie 2012

Apel către Mitropolitul Vladimir să nu-i înmâneze Focul Sfânt premierului


Foto: info-prim.md
IPN: Mitropolitul Vladimir este rugat să nu permită premierului Vlad Filat să urce în scena din faţa Catedralei Mitropolitane în noaptea Învierii şi să nu-i înmâneze Focul Sfânt atât timp cât acesta nu se va pocăi public. Apelul este făcut de către un grup de tineri ortodocşi. Aceştia spun că Vlad Filat este autorul „fărădelegii nediscriminare”, care ar urmări subordonarea majorităţii creştine faţă de minoritatea sexuală, transmite Info-Prim Neo.

În apelul către Mitropolit, tinerii ortodocşi, din diferite parohii ale Bisericii Ortodoxe, spun că sunt îngrijoraţi şi indignaţi, în acelaşi timp, de faptul că i s-a permis şi în acest an prim-ministrului Vlad Filat să finanţeze, să organizeze şi să răspândească creştinilor Lumina Sfântă în seara Învierii.


„Acest şef de guvern a rănit şi continuă să rănească Biserica Ortodoxă. Acesta nici nu se mai sfieşte să arate ura faţă de Biserică şi faţă de tot ce înseamnă normalitate şi valoare. Mai mult, am fost martorii începerii unei represiuni anti-bisericeşti nemaivăzute la noi din perioada bolşevică, în special prin percheziţionarea bisericilor, intimidări, dezinformări şi cenzurarea dreptului la libera exprimare”, a spus Ion Pelin, membru al grupului de iniţiativă, la o conferinţă de presă.

Tânărul a adresat Mitropolitului şi câteva întrebări, spunând că sunt întrebări fireşti ale credincioşilor pe care îi reprezintă. „De ce să vă spurcaţi chipul şi sufletul făcându-vă părtaş la PR-ul de Paşti prin care acest aventurier urmăreşte să-şi ridice ratingul electoral? De ce în loc să-l opriţi de a participa la cele sfinte pentru lucrarea sa anti-bisericească, Înalt Preasfinţia Voastră nu doar că îl împărtăşiţi, ci şi îl lăsaţi să participe la răspândirea Luminii Sfinte?”, a întrebat Ion Pelin.

Tinerii se arată nedumeriţi de faptul că secretarul de stat, Victor Bodiu, care spun ei ar fi valetul lui Vlad Filat, este lăsat să facă parte din delegaţia pentru aducerea Focului Sfânt. Tinerii spun că în 2010 acesta ar fi spus că pogorârea Luminii ar putea fi o simplă iluzie optică, necinstind în acest fel credinţa creştină.

Tinerii au făcut apel şi către toţi credincioşii să ia atitudine şi să nu participe la acţiunea de imagine a lui Vlad Filat şi să nu ia Lumină din mâinile lui. Potrivit tinerilor, Mitropolia Moldovei îşi permite să cheltuiască banii proprii pentru a aduce Focul Sfânt sau creştinii ar putea pune mână de la mână pentru această acţiune, fără să apeleze la ajutorul Guvernului. 


Niciun comentariu: