joi, 26 aprilie 2012

Mascota Olimpică: Lupul geto-dacic - între tradiţii şi modernitate

olympic.md
Comunicat de presă 

Mascota Olimpică - Lupul geto-dacic - între traditii si modernitate 

Rezultatele concursului « Echipa olimpică îsi caută mascota olimpică » au fost anuntate într-o conferintă de presă, la care au participat președintele CNO Nicolae Juravschi, Ambasadorul Marii Britanii in Republica Moldova Keith Shannon, campioana olimpică Larisa Popova, directorul Muzeului Olimpic Nicolae Ambrosi și președintele juriului Semion Zamșa, artist plastic, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova. 

Președintele CNO Nicolae Juravschi i-a mulțumit Ambasadorului Keith Shannon pentru participarea la acest concurs, organizat în premieră de catre CNO. Mascota întitulată « Lupul geto-dacic », propusă de Ruslan Roșca, student la Universitatea Pedagogică de Stat « Ion Creangă », a fost selectată din circa 150 de lucrări prezentate la concurs. Lucrarea a fost considerată ca fiind cea mai reprezentativă în aspectul culturii și tradițiilor naționale. Juriul a apreciat simbolismul pronunțat al acestei idei, dar și rolul important care i se conferă lupului în folclorul moldovenesc. Astfel, in conformitate cu Regulamentul Concursului, ideea va fi prelucrată ulterior de un profesionist pentru a fi actualizată si ajustată conform contextului. 

Mascota oficială a Echipei Olimpice a Republicii Moldova urmează a fi prezentată oficial publicului in urma acestei prelucrări. Învingătorii concursului au fost premiați cu un I PAD, un I Phone și un telefon mobil din partea Orange - sponsorul general al CNO, dar și alte cadouri. 


COMITETUL
NAŢIONAL OLIMPIC
AL REPUBLICII MOLDOVA

Niciun comentariu: