duminică, 8 aprilie 2012

Reacţia MAE al României la vandalizarea cimitirului eroilor români din Călăraşi, Republica Moldova

Ministerul Afacerilor Externe al României declară că “a luat act cu preocupare de incidentul din noaptea de 3 spre 4 aprilie 2012, când un număr de cruci de mormânt din cimitirul dedicat eroilor români din oraşul Călăraşi, din Republica Moldova, au fost deplasate”.

“Imediat după producerea actelor de vandalism, Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Chişinău, s-a aflat în contact permanent cu autorităţile relevante din Republica Moldova pentru clarificarea circumstanţelor faptelor şi pentru remedierea mormintelor afectate de distrugeri.
Primarul oraşului Călăraşi şi Consiliul local au procedat cu promptitudine la repararea stricăciunilor. De asemenea, comisariatul local de poliţie investighează cazul, în vederea identificării făptaşilor.
Având în vedere că până în acest moment nu au fost identificaţi autorii, ministrul Cristian Diaconescu a cerut ambasadorului să se deplaseze la Călăraşi pentru a face o evaluare şi să contacteze direct poliţia şi procuratura din zonă”, declară MAE român într-un comunicat de presă.


Niciun comentariu: