luni, 30 aprilie 2012

Vlad Filat a convocat o şedinţă consacrată zilei de 1 MaiComunicat de presă

Prim-ministrul Vlad FILAT  a desfăşurat astăzi (30 aprilie) o şedinţă cu responsabilii de organizarea  mitingului solidarităţii, care se va desfăşura la 1 mai, de Ziua Internaţională a Solidarităţii Oamenilor Muncii, în Piaţa Marii Adunări Naţionale cu începere de la ora 10.00.

La şedinţă au participat vicepremierul Mihai MOLDOVANU, Ministrul Afacerilor Interne Alexei ROIBU, Preşedintele Confederaţiei  Naţionale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) Oleg BUDZA, Preşedintele Confederaţiei Naţionale a Patronatului din Moldova (CNPM) Leonid CERESCU. Miningul ce va avea loc la 1 mai este o acţiune comună a sindicatelor, patronatelor şi Guvernului Republicii Moldova. Evenimentul este autorizat.


Vlad FILAT a fost  informat despre mersul lucrărilor de pregătire a evenimentului. Conform informaţiei prezentate, la mintingul din PMAN vor participa oameni din toate raioanele ţării. În aceeaşi zi, în centru capitalei va fi organizat şi un festival de muzică cu genericul „Pace! Muncă! Mai!".

“Ziua de 1 mai este Ziua Solidarităţii Oamenilor Muncii, de aceea evenimentele care vor avea loc trebuie să fie orientate spre oamenii care muncesc, dar nu să aibă conţinut politic. Evenimentele politice pot fi organizate în oriecare altă zi”, a spus Vlad FILAT.

În cadrul şedinţei s-a discutat despre necesitatea asigurării tuturor condiţiilor necesare pentru participanţii la acţiune, avînd în vedere şi temperaturile înalte care vor fi înregistrate în ziua de mîine. Prim-ministrul a solicitat Ministerul Afacerilor Interne şi altor structuri responsabile organizarea evenimentului să depună toate eforturile pentru buna desfăşurare a acestuia.

La festivalul de muzică „Pace! Muncă! Mai” vor evolua renumiţi interpreţi autohtoni şi colective de dansuri precum Ansamblul Naţional Academic de Dansuri Populare „Joc",  formaţia „Catharsis", Doiniţa GHERMAN, Iurie SADOVNIC, Laurenţiu POPESCU şi alţii.

Direcţia comunicare şi relaţii cu presa a Guvernului

Niciun comentariu: