duminică, 6 mai 2012

Marian Lupu despre atitudinea UE faţă de Republica Moldova


Liberalizarea regimului de vize este un subiect sensibil pentru mai multe ţări din Uniunea Europeană, iar pentru a nu mări lista statelor care beneficiază de acest regim, UE pune condiţii ce nu pot fi realizate. De această părere este, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.

"Există foarte multe ţări în Uniunea Europeană care nu agreează extinderea listei de ţări cu regim fără viză. UE a decis să susţină poltic Republica Moldova. Şi atunci să vii cu un răspuns public, nu, noi nu începem un asemenea dialog, UE nu a putut să-şi permită. Însă ca precondiţii pentru acest dialog au fost puse nişte chestii artificiale. Vreau să vă zic că logica este următoarea,  acestea sunt informaţiile mele neoficiale, dacă ţara îndeplineşte condiţiile insurmontabile, vine etapa numărul doi cu precondiţii şi mai insurmontabile", a explicat Marian Lupu cu referire la Lgea Antidiscriminare.

În acelaşi timp, preşedintele Legislativului a menţionat că Alianţa pentru Integrare Europeană a ajuns la o formulă privind Legea Antidiscriminare ce ar putea fi votată în Parlament.

Sursa: PublikaTV

Niciun comentariu: