miercuri, 16 mai 2012

Mihai Ghimpu: „Drapelul libertăţii trebuie să revină pe acest pământ”

Pe parcursul întregii zile de 16 mai, tinerii din Partidul Liberal (PL) vor sta de gardă la Piatra comemorativă din faţa sediului Guvernului, cu drapele în doliu, în memoria victimelor ocupaţiei sovietice.

“E o crimă dacă uiţi suferinţele poporului tău, chiar şi peste 200 de ani. Aceşti 200 de ani nu au fost de ajuns pentru a junge la conştiinţa unora că libertatea nu se cerşeşte, libertatea se cucereşte”, a declarat preşedintele Partidului Liberal, deputatul Mihai Ghimpu, în cadrul acţiunii organizate de formaţiunea sa în dimineaţa zilei de 16 mai, zi de doliu în municipiul Chişinău.

În ziua în care se împlinesc 200 de ani de la semnarea Tratatului de pace ruso-turc, prin care teritoriul Basarabiei a fost anexat la Rusia ţaristă, conducerea PL, deputaţii, miniştrii din partea formaţiunii, reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi locale, inclusiv echipa de la Primăria Chişinău, tineri liberali au depus flori la Piatra comemorativă instalată în faţa Casei Guvernului, locul unde va fi ridicat un monument în memoria victimelor ocupaţiei sovietice.

Niciun comentariu: