sâmbătă, 5 mai 2012

Primăria Chişinău vrea ca insulele de pe lacul „La izvor” să rămână în proprietatea municipiului (Elldor.Info)

Municipalitatea pledează pentru păstrarea celor două insule din lacul „La Izvor” în proprietate municipală şi neadmiterea trecerii lor în proprietate privată.
 
Conform legii, terenurile celor două insule ale lacului “La Izvor” nu pot fi arendate sau vândute, pentru că se află în spaţiile verzi, anunţă Serviciul de presă al Primăriei Chişinău.

Proprietarul restaurantului de pe str. Ghidighici nr. 1 (de pe malul iazului „La Izvor”), a revendicat dreptul de proprietate asupra celor două terenuri, pe motiv că insulele ar face parte din teritoriul adiacent al localului.
***

Presa a scris anterior că firma ce revendică insulele i-ar aparţine unui om de afaceri apropiat lui Vlad Plahotniuc sau chiar acestuia. Prim-vicepreşedintele Parlamentului a negat informaţia, dar acest fapt n-a pus capăt subiectului.

Vineri, 4 mai, primarul general al Chişinăului, “Dorin Chirtoacă, a întreprins o vizită de lucru pe teren, în legătură cu schema frauduloasă prin care se încearcă privatizarea insulelor”, informează Serviciul de presă al Primăriei.

Niciun comentariu: