marți, 15 mai 2012

Tineretul Liberal i-a expediat o „scrisoare deschisă” lui Vladimir Putin

Scrisoarea Tineretului Liberal către Vladimir Putin 

Tineretul Liberal i-a expediat marţi, 15 mai, o “scrisoare deschisă” preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, în ajunul zilei în care se împlinesc 200 de ani de la anexarea Basarabiei la Imperiul Ţarist Rus, prin tratatul de pace semnat la 16/28 mai 1812 între Imperiul Rus şi Imperiul Otoman, la încheierea războiului ruso-turc din 1806-1812.
“Cerem, în numele tuturor tinerilor din Republica Moldova, în virtutea dreptului istoric, a dreptului nostru la libertate şi a dreptului internaţional, retragerea neîntârziată, totală şi necondiţionată a trupelor ruse şi a muniţiilor staţionate în raioanele din stânga Nistrului ale Republicii Moldova”, se spune, între altele, în scrisoarea adresată liderului Federaţiei Ruse.
Scrisoarea a fost semnată în numele tinerilor liberali din Republica Moldova de către Ion Cebanu, preşedintele Tineretului Liberal, ministrul Tineretului şi Sportului.
Textul mesajului a fost făcut public în cadrul unei conferinţe de presă ţinută la Piatra comemorativă în memoria victimelor ocupaţiei sovietice instalată în faţa Guvernului, după care tinerii liberali au mers la oficiul poştal, expediind scrisoarea la Kremlin.

Găsiţi aici textul scrisorii

Niciun comentariu: