vineri, 1 iunie 2012

Australia, continentul pe care cetăţenii Republicii Moldova vor ajunge mai uşor


Australia, singura țară ce ocupă un întreg continent, introduce un regim facilitar de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova, din 1 iulie 2012.
Vizele pentru Australia vor putea fi solicitate on-line, astfel încât cetăţenii nu vor fi nevoiţi să facă un drum până la Moscova, unde-şi are sediul ambasada australiană pentru Republica Moldova, notează Elldor.Info.

Decizia i-a fost comunicată şefului diplomaţiei moldovene, Iurie Leancă, de către Margaret A. Twomey, ambasadoarea Australiei în Republica Moldova, cu reşedinţa în capitala Rusiei, în cadrul unei întrevederi din 24 mai, la Chişinău.
Simplificarea acordării vizelor a fost solicitată de diplomaţia moldoveană.


Serviciul de presă al MAEIE precizează că cetăţenii Republicii Moldova şi rezidenţii interesaţi de obţinerea vizei de intrare în Australia vor avea dreptul să aplice on-line, expediind cererea şi copiile documentelor necesare la Ambasada Australiei la Moscova.
 
Ulterior, solicitanţii vor fi informaţi, de asemenea on-line, despre decizia Departamentului de Imigrare şi Cetăţenie al Guvernului Australiei, care va fi inclusă automat în sistemul avansat de înregistrare a călătorilor (Advance Passanger Processing System), valabil în toate aeroporturile internaţionale.

Potrivit noului aranjament, cetăţenii moldoveni şi rezidenţii vor fi supuşi controlului la frontieră în baza confirmării on-line parvenită de la Ambasada Australiei şi a datelor care vor figura automat în sistemul electronic. Acesta din urmă va putea fi accesat 24/24 de ore la numărul de telefon +61 1300 368 126 sau la adresa electronică eoc@immi.gov.au a Centrului de Operaţiuni de Intrare în Australia (Entry Operations Centre).

Informaţiile adiţionale despre pachetul de documente necesare pentru noua procedura simplificată de obţinere a vizelor vor putea fi vizualizate pe site-ul Ambasadei Australiei în Republica Moldova, cu sediul la Moscova, începând cu 1 iulie 2012.

Elldor.Info

Niciun comentariu: