joi, 7 iunie 2012

La Academia Militară „Alexandru cel Bun” sunt în toi examenele de licenţă


La Academia Militară „Alexandru cel Bun” (Chişinău) sunt în toi examenele de licenţă. Startul s-a dat la 5 iunie, pentru 108 studenţi-absolvenţi.

Până la 29 iunie, studenţii sunt testaţi la 3 probe (două de specialitate şi una la ştiinţele fundamentale) şi vor susţine şi teza de licenţă la specialitate.

Probele de la “Alexandru cel Bun” includ şi o componentă practică – examenul de licenţă la disciplina instrucţiei tragerii. Studenţii anului IV din cadrul Facultăţii de infanterie au susţinut acest test la Baza militară de instruire Bulboaca. (...) 

Studenţii din cadrul Academiei Militare „Alexandru cel Bun” au studiat la 5 specialităţi: Infanterie, Transmisiuni, Artilerie, Carabinieri şi Grăniceri.
La absolvire, tinerii obţin gradul militar primar al corpului de ofiţeri – locotenent.
Ceremonia festivă de înmânare a diplomelor de absolvire şi acordarea gradului de „locotenent” va avea loc pe data de 30 iunie, cu începere de la ora 10:00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Absolvenţii vor fi repartizaţi pentru continuarea serviciului militar prin contract în unităţile Armatei Naţionale, ale Serviciului Grăniceri şi Trupelor de Carabinieri.

Niciun comentariu: