marți, 12 iunie 2012

Recomandarea Parlamentului: Victor Ponta să reprezinte România la reuniunea Consiliului European


Plenul Parlamentului de la Bucureşti a adoptat marţi, 12 iunie, cu 249 de voturi “pentru”, 30 “împotrivă” şi o abţinere, declaraţia propusă de USL prin care se recomandă reprezentarea României de către premierul Victor Ponta la reuniunea Consiliului European din 28 iunie.

Declaraţia a fost prezentată în plenul Parlamentului de liderul deputaţilor PSD Valeriu Zgonea. 


“Preşedinţia analizează declaraţia adoptată de Parlament, în vederea formulării unui punct de vedere”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, Bogdan Oprea.

Premierul Victor Ponta a declarat, după votul din Parlament privind nivelul de reprezentare a României la UE, că doreşte să aibă o nouă întrevedere cu preşedintele Traian Băsescu pentru discuţii pe această temă.
Întrebat de jurnalişti dacă partidele care au votat în Parlament ca premierul să reprezinte România la Consiliul European din 28 iunie vor declanşa procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu în cazul în care acesta va refuza să accepte această decizie, premierul a răspuns că nu îşi doreşte aşa ceva, dar că Parlamentul va stabili modul de reacţie. 

Sursa: Elldor.Info


Niciun comentariu: