luni, 2 iulie 2012

Apă-Canal Chişinău anunţă sistarea livrării apei în sectorul Centru şi Botanica, de la 3 iulie până la 4 iulie

2012-07-02/13:37 SA „Apă-Canal Chişinău” va sista aprovizionarea cu apă pe unele străzi din sectorul Botanica şi Centru pe 3 iulie, de la ora 09.00, până pe 4 iulie, ora 06.00. Potrivit furnizorului, sistările vor fi operate în scopul executării lucrărilor de lichidare a scurgerii la apeductul cu D1200 mm din str. Lunca Bâcului, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit Dispeceratului Central al SA „Apă-Canal Chişinău”, în perioada menţionată de timp nu vor avea apă la robinet locuitorii mai multor străzi din cartierul Botanica, în perimetrul străzilor bd. Dacia, H. Botev, Independenţei, bd. Dacia. Inclusiv: bd. Cuza – Vodă, bd. Traian, str. Teilor, Butucului, Salcâmilor, Pădurii, Valea Crucii, 2 – 6, inclusiv cele cu fracţii, Burebista, 53, Varşovia, 5, 7, 9, 10, Decebal, 78 – 82, 139, inclusiv cele cu fracţii, N. Zelinski, 31 – 35, inclusiv cele cu fracţii, Grenoble, 201 – 209, inclusiv cele cu fracţii.


În sectorul Centru fără apă vor rămâne consumatorii din străzile Avicenna, Costiujeni, Soarelui, Sf. Gheorghe, Sf. Nicolae, Sf. Vasile. Nu vor beneficia de apă şi locuitorii comunei Bubuieci şi satul Bâc.


Alimentarea cu apă va fi nestabilă şi presiunea în conducte va fi mai joasă ca de obicei în imobilele de pe străzile: N. Zelinski, Trandafirilor, bd. Decebal, N. Titulescu, Minsk, Pandurilor, Plaiului, Cetatea Chilia, Burebista, Sarmizegetusa, Grădina Botanică, Botanica Veche, Pictor I. Jumati, Belgrad, Varşovia, str-la Lvov, C. Brâncuşi, bd. Decebal, N. Zelinski, precum şi în perimetrul străzilor Independenţei, P. Ungureanu, Grenoble, Valea Crucii din sectorul Botanica, şi în străzile P. Ungureanu, Grenoble, N. Testemiţanu, C. Vărnav, Dr. Tudor Strişcă din sectorul Centru.


Potrivit serviciului de presă al furnizorului de apă, pe perioada lucrărilor SA „Apă-Canal Chişinău” va asigura consumatorii cu apă potabilă transportată în autocisternele proprii. Pentru a putea face faţă situaţiei a fost suplimentat numărul cisternelor. O parte au fost împrumutate de la Regia „Exdrupo”. Cisternele vor fi amplasate în diferite zone ale străzilor rămase fără apă. Conform graficului elaborat de către Dispeceratul Central, prioritar vor fi asigurate cu apă spitalele şi grădiniţele din zonă. Cisterne cu apă vor fi livrate şi locatarilor. Specialiştii de la SA „Apă-Canal Chişinău” declară că vor depune eforturi ca într-un timp cât mai scurt toţi consumatorii să aibă apă la robinet. În caz de necesitate consumatorii pot apela Dispeceratul Central al întreprinderii la numărul de telefon 256-666.


Potrivit specialiştilor de la SA „Apă-Canal Chişinău”, scurgerea de apă a conductei magistrale din sectorul Botanica este rezultatul uzurii conductei. Situaţia se va redresa după ce va fi dat în folosinţă noul apeduct din str. Mihail Lomonosov. Lucrările de rebranşare a apeductului vor fi finalizate peste două săptămâni. Darea în exploatare a noului apeduct magistral cu diametrul de 600 mm cu lungimea de 1 km, care va permite conexiunea reţelelor din sectoarele Centru cu cele de la Botanica, va exclude debranşările masive de apă şi va asigura o alimentare stabilă cu apă a consumatorilor din aceste cartiere. Valoarea lucrărilor este de 5 milioane de lei, bani alocaţi din bugetul municipal ca urmare a unui credit oferit de către Corporaţia Financiară Internaţională.


După finalizarea lucrărilor, livrarea serviciilor de alimentare cu apă va fi reluată la parametrii planificaţi. Mai multe informaţii pot fi obţinute la nr. tel. 25 68 99 (Dispeceratul central).  


Niciun comentariu: