luni, 16 iulie 2012

Conferinţa de presă ţinută de Traian Băsescu pentru jurnalişti şi bloggeri de la Chişinău

Traian Băsescu, preşedintele suspendat al României, s-a întâlnit luni, 16 iulie, la Bucureşti, cu un grup de jurnalişti şi bloggeri din Republica Moldova şi a susţinut o conferinţă de presă.

Traian Băsescu a subliniat că relaţia cu Republica Moldova a fost şi este o prioritate pentru el şi a spus că românii din cele două state se vor întâlni şi se vor uni “în interiorul UE, așa cum suntem uniți cu alte țări din Uniunea Europeană”.
(...) 
Una dintre problemele semnalate de Traian Băsescu în relaţia României cu Republica Moldova ţine de Mitropolia Basarabiei, subordonată canonic Patriarhiei Ortodoxe de la Bucureşti: “Constatăm că înregistrarea parohiilor se face foarte greu, e oarecum blocată. Ştiu că sunt probleme administrative legate de restituirea proprietăţii Mitropoliei, confiscată de puterea sovietică”.

Traian Băsescu şi-a exprimat convingerea că la 30 iulie, după referendumul la care cetăţenii se vor pronunţa dacă-l mai doresc în fruntea statului, va fi la Cotroceni, pentru că pe premier şi preşedintele interimar “nu prea îi mai primeşte nimeni în Europa”.
(...)
Întrebat ce crede că “va face Victor Ponta la Chişinău”, în cadrul vizitei anunţate în capitala Republicii Moldova, Traian Băsescu a răspuns: “Să aveţi grijă să nu vă mintă”.

Niciun comentariu: