marți, 24 iulie 2012

Dorin Recean și Maia Sandu au devenit miniştri. Biografia


Alexei Roibu şi Mihail Şleahtiţchi, înlocuiţi cu Dorin Recean și Maia Sandu. Noii miniştri au fost învestiţi în funcţie

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat la 24 iulie decretele de revocare din funcție, la propunerea prim-ministrului Vlad Filat, a ministrului Afacerilor Interne, Alexei Roibu, și a ministrului Educației, Mihail Șleahtițchi. (Ambii miniştri erau din partea PLDM, formaţiunea lui Vlad Filat.)

De asemenea, șeful statului a semnat decretele prin care în funcția de ministru al Afacerilor Interne a fost numit Dorin Recean, iar în cea de ministru al Educației – Maia Sandu.

Printr-un alt decret, preşedintele Nicolae Timofti l-a desemnat pe Mihail Șleahtițchi în funcţia de consilier prezidenţial pentru cultură, învățământ și știință, informează Serviciul de presă al Preşedinţiei.

Noii miniştri au depus juramântul de învestitură în seara zilei, în prezența președintelui Nicolae Timofti și a premierului Vlad Filat.


Maia Sandu s-a născut la 24 mai 1972. A absolvit Facultatea Management a Academiei de Studii Economice, a făcut masteratul în relaţii internaţionale la Academia de Administrare Publică şi masteratul în administraţie publică la Harvard Kennedy School of Government.
A ocupat următoarele funcţii: 1994 – 1998 – consultant, şef adjunct de direcţie, Ministerul Economiei al Republicii Moldova; 1998 – 2005 – economist, Oficiul Băncii Mondiale din Chişinău; 2005 – 2006 – director al Direcţiei generale politici macroeconomice şi programe de dezvoltare din cadrul Ministerului Economiei al Republicii Moldova; 2007 – coordonator de program, Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Moldova; 2007 – 2009 – consultant pe reforma administraţiei publice centrale în cadrul Guvernului Republicii Moldova; 2010 – 2012 – consilier al Directorului Executiv al Băncii Mondiale, Washington DC, SUA.


Dorin Recean s-a născut la 17 martie 1974. A absolvit facultatea Managementul Relaţiilor Economice Internaţionale de la Academia de Studii Economice, a făcut masteratul în administrarea business-ului la Newport University, USA, filiala Belgia. În perioada 1995 – 2007 a activat în calitate de lector la Academia de Studii Economice; din 2000 până în prezent este şi lector la Newport University International, Chişinău; în perioada 1995 – 2002 – consultant, Manager de Proiecte, director de Program în cadrul Agenţiei pentru Restructurarea Întreprinderilor şi Asistenţă (ARIA); 2003 – 2010 – director executiv al Concernului MILENIUM GRUP, Servicii de Management; din ianuarie 2010 este viceministru al Tehnologiei Informaţiilor şi Comunicaţiilor.

Sursa: Elldor.Info
Foto: timpul.md

Niciun comentariu: