miercuri, 11 iulie 2012

Iniţiativă a deputaţilor PL: Examenele de admitere la stagiu şi de calificare a avocaţilor, judecătorilor şi procurorilor să fie transmise on-line


Un grup de deputaţi ai Partidului Liberal (PL) au înregistrat în Parlament un proiect de lege prin care propun modificarea modului de organizare a examenelor de admitere la stagiu şi de calificare a avocaţilor, judecătorilor şi procurorilor.

Deputaţii PL propun ca “întregul proces de desfăşurare a examenelor de admitere la stagiu şi de calificare a avocaţilor, judecătorilor şi procurorilor să fie înregistrat şi transmis on-line, atât în cazul probelor scrise de examen, cât şi a celor orale”, potrivit Serviciului de presă al PL.

Totodată, respectivele materiale video urmează a fi arhivate, cu posibilitatea eliberării unor copii, la solicitare, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

În cazul procurorilor şi judecătorilor, concursul de admitere se va transmite on-line şi se va arhiva pe pagina de Internet a Institului Naţional al Justiţiei, se propune în proiectul de lege.

Iniţiativa legislativă le aparţine deputaţilor Valeriu Munteanu, Corina Fusu, Ion Hadârcă şi Mihai Ghimpu.

Niciun comentariu: