joi, 23 august 2012

Atac asupra cortegiului oficial al premierului Vlad Filat şi cancelarului Angela Merkel (Elldor.Info)

Un bărbat a aruncat un obiect inflamabil în cortegiul oficial care o transporta pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, de la Complexul Cricova la Aeroport, în seara zilei de 22 august. Premierul Vlad Filat, care a condus-o pe Angela Merkel la Aeroport, se deplasa în cadrul aceluiaşi cortegiu.

În timp ce MAI anunţă că a fost vizată maşina în care se afla prim-ministrul, mai multe medii de informare titrează că “a fost atacat cortegiul cancelarului Angela Merkel”.

Presa relatează despre un atac cu cocktail Molotov, însă reprezentanţi ai MAI spun că tipul obiectului urmează a fi stabilit.

Experţii afirmă că deflagraţia unui cocktail Molotov nu era în măsură să pună în pericol viaţa oficialilor, transportaţi cu maşini blindate.

Incidentul a avut loc la ora 21:00, în apropierea Fabricii “Bucuria” (Chişinău), pe strada Mihai Viteazul, 10, potrivit unui comunicat de presă al MAI.

“Un cetăţean, de 23 de ani, a aruncat un obiect incendiat în direcţia automobilului primului ministru. Poliţia a acţionat prompt şi l-a reţinut în proces. Cazul este cercetat”, se spune în comunicat.

Niciun comentariu: