duminică, 30 septembrie 2012

Nicolae Timofti: Trupele ruse se află în Republica Moldova fără acordul nostru

Nicolae Timofti: „Apelăm către OSCE, Federaţia Rusă, Ucraina, Uniunea Europeană şi Statele Unite să-şi unească eforturile şi să conlucreze pentru identificarea unei soluţii finale a conflictului şi reintegrarea Republicii Moldova.
În acest context, este, de asemenea, important de a reitera faptul că trupele ruse, staţionate pe teritoriul Republicii Moldova fără consimţământul statului-gazdă şi contrar prevederilor constituţionale şi angajamentelor internaţionale, ar trebui să fie în cele din urmă retrase”„În ziua când Republica Moldova a aderat la familia Naţiunilor Unite, pacea în ţara noastră a fost zdruncinată. Conflictul armat care a izbucnit în regiunea transnistreană a Republicii Moldova a durat cinci luni şi a curmat multe vieţi omeneşti”, a declarat preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în discursul rostit, la 26 septembrie, la New York, în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 67-a sesiuni a Adunării Generale a ONU. (foto)

Articol complet pe Elldor.Info

Nicolae Timofti la ONU: Trupele ruse staţionează în Republica Moldova fără acordul nostru


Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, şi soţia sa, Margareta Timofti, au participat, la New York, la recepţia oferită de prepreşedintele SUA, Barack Obama, pentru participanţii la sesiunea Adunării Generale a Naţiunilor Unite.


Niciun comentariu: