miercuri, 3 octombrie 2012

Nicolae Timofti a rostit un discurs în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), la Strasbourg

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a ţinut un discurs în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), la Strasbourg, miercuri, 3 octombrie.
 

Şeful statului a vorbit depre reformele şi obiectivele Republicii Moldova, pledând şi cu această ocazie pentru retragerea armatei ruse şi transformarea mecanismului de menţinere a păcii pe Nistru într-o misiune internaţională civilă.


Nicolae Timofti a salutat adoptarea, la 2 octombrie, a Rezoluției APCE pe marginea Raportului privind onorarea de către Federaţia Rusă a angajamentelor asumate, în special cele referitoare la retragerea forțelor militare ruse și a munițiilor de pe teritoriul Republicii Moldova.

 Viziunea noastră este ca Republica Moldova să devină în viitor parte componentă a Uniunii Europene, ceea ce va asigura un mediu mai bun pentru cetăţenii noștri şi va contribui la eforturile regionale şi internaţionale de asigurare a securității şi de construire a unui fundament solid pentru prosperitate şi încredere”, a declarat preşedintele Nicolae Timofti.

Sursa: Elldor.Info
Ştirea completă, textul discursului rostit de Nicolae Timofti: Nicolae Timofti la APCE: Armata rusă trebuie să plece, Republica Moldova vrea să adere la UE

Niciun comentariu: