duminică, 9 decembrie 2012

7 incendii în 24 de ore, cu 2 decedaţi în raioanele Orhei şi Hânceşti

7 incendii în 24 de ore, cu 2 decedaţi în raioanele Orhei şi Hânceşti

Şapte incendii au fost înregistrate în ultimele 24 de ore pe teritoriul Republicii Moldova, în două dintre ele pierzându-şi viaţa un bărbat şi o femeie, informează, la 9 decembrie, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.
Un incendiu din satul Cucuruzeni, raionul Orhei, a curmat viaţa unei femei de 85 de ani, după ce flăcările au mistuit odaia în care se afla aceasta.
Într-un incendiu izbucnit într-o construcţie auxiliară din satul Mingir, raionul Hânceşti, a murit un bărbat de 62 de ani.
Inspectorii au constatat că în ambele cazuri au fost încălcate normele de securitate la exploatarea sobei.

Pentru a preveni asemenea drame, pompierii recomandă verificarea sobelor şi coşurilor de fum, folosirea combustibilului adecvat, evitarea suprasolicitării şi supraîncălzirii sobelor.
Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează:
“Odată ce focul a fost aprins, uşa sobei trebuie să fie ţinută închisă. Placa metalică din faţa sobei împiedică izbucnirea incendiilor ca urmare a căderii accidentale a jarului.
În apropierea sobelor este strict interzisă depozitarea materialelor combustibile sau a aparatelor electrice.
Înainte de somn sau la plecarea din casă, focul din sobă e necesar să fie stins”.

De asemenea, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale face apel către populaţie să acorde o atenţie deosebită copiilor şi bătrânilor, întrucât de cele mai multe ori aceştia au de suferit de pe urma incendiilor. Părinţii sunt sfătuiţi să nu-şi lase copiii singuri acasă cu focul aprins în sobă, iar vârstnicii să fie monitorizaţi atunci când locuiesc singuri.
Elldor.Info

 

Niciun comentariu: