miercuri, 12 decembrie 2012

Eugen Tomac va pleda pentru reducerea costurilor la redobândirea cetăţeniei României

facebook.com/eugen.tomac
Eugen Tomac, care a câştigat la 9 decembrie un mandat în Camera Deputaţilor de la Bucureşti în colegiul 2 diaspora, care-i cuprinde şi pe românii din Republica Moldova, a declarat că-şi va promova consecvent proiectele din campania electorală, chiar dacă grupul său politic, ARD, se va afla în opoziţie.
Eugen Tomac, fost şef al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, fost consilier prezidenţial, a acumulat aproximativ 80% din voturi.
“Voi face parte dintr-o minoritate politică, dar aceasta nu ar trebui să descurajeze pe nimeni, deoarece proiectele mele sunt de interes naţional pentru statul român”, a declarat Eugen Tomac într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, 12 decembrie, la Chişinău.

Între altele, Eugen Tomac pledează pentru reducerea taxelor consulare la redobândirea cetăţeniei române.


Precizăm că, în momentul depunerii la Consulat a dosarului de redobândire a cetăţeniei române, cetăţenii Republicii Moldova achită o taxă de 60 de euro.
După obţinerea prin ordin a cetăţeniei şi depunerea jurământului, cetăţenii mai suportă cheltuieli de sute de euro pentru perfectarea actelor de identitate româneşti.


Sursa: Elldor.Info 
Continuarea ştirii

Diaspora va fi reprezentată în viitorul Legislativ de la Bucureşti de trei parlamentari de la Alianţa România Dreaptă (ARD), doi de la Uniunea Social Liberală (USL) şi unul de la Partidul Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD), conform datelor oficiale finale publicate marţi, 11 decembrie, de Biroul Electoral Central pentru alegerile din 9 decembrie. 
La Camera Deputaţilor, trei dintre parlamentari - Eugen Tomac (ARD), Mircea Lubanovici (ARD) şi Ovidiu Alexandru Raeţchi (USL) – au obţinut majoritatea voturilor valabil exprimate în colegiul uninominal în care au candidat, respectiv colegiul 2, 3 şi 4.
În urma redistribuirii, a obţinut un mandat de deputat şi Aurelian Mihai (PP-DD) pentru colegiul 1.

Ambii reprezentanţi ai diasporei în Senat – Viorel Riceard Badea (ARD – colegiul 1) şi Adrian Anghel (USL – colegiul 2) – au obţinut mandatele în etapa a doua a redistribuirii.

Ştirea completă: Cine va reprezenta diaspora în Parlamentul României
 

Niciun comentariu: