vineri, 14 decembrie 2012

Un TIR din Republica Moldova cu ţigări de contrabandă a fost reţinut abia în Vama Albiţa

Un TIR din Republica Moldova, încărcat cu aproximativ 400 de mii de pachete de ţigări, dar care potrivit actelor de însoţire transporta borcane goale în Macedonia, a reuşit să treacă, la 14 decembrie, de Vama Leuşeni şi a fost reţinut abia în Vama Albiţa de către Poliţia de Frontieră din România. Ţigările ar fi costat două milioane de euro la destinaţie, conform unor estimări citate în mass-media.

Potrivit inspectorilor de la Poliţia de Frontieră Iaşi, şoferului i-au fost întocmit acte de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, care se pedepseşte cu închisoare de la doi până la şapte ani.

La rândul său, Serviciul Vamal al Republicii Moldova anunţă că, urmare a acestui caz, au fost suspendaţi din funcţie “trei colaboratori de la postul vamal Leuşeni-Albiţa, doi colaboratori vamali şi un angajat de la o altă instituţie care-şi desfăşoară activitatea la frontieră”, ei urmând să fie cercetaţi penal.

Procuratura Generală a Republicii Moldova anunţă că s-a autosesizat “în baza informaţiilor parvenite din partea autorităţilor competente ale României şi a declanşat o cauză penală pe faptul contrabandei cu ţigări comise în proporţii deosebit de mari”.

Sursa: Elldor.Info
Ştirea completă: Contrabanda cu ţigări pune faţă-n faţă Serviciul Vamal şi Procuratura Generală

Niciun comentariu: