vineri, 18 ianuarie 2013

Procurorul general, Valeriu Zubco, şi directorul „Moldsilva”, Ion Lupu, şi-au dat demisiaProcurorul general al Republicii Moldova, Valeriu Zubco, şi directorul Agenţiei „Moldsilva”, Ion Lupu, şi-au anunţat demisia, vineri, 18 ianuarie, ca urmare a scandalului vânătorii din 23 decembrie 2012, în timpul căreia a fost rănit grav, iar apoi a decedat la spital Sorin Paciu.
Ion Lupu şi Valeriu Zubco au participat la vânătoarea din 23 decembrie 2012 din Rezervația „Pădurea Domnească”, dar potrivit unei liste oficiale ei au făcut parte dintr-un al doilea grup de vânători, nu din cel în care a fost rănit Sorin Paciu.

Cu puţin timp înainte ca Ion Lupu să-şi anunţe demisia din funcţia în care a fost propus de Partidul Liberal, Mihai Ghimpu, preşedintele PL, declarase că este necesar acest lucru, întrucât directorul „Moldsilva” ar fi tăinuit rănirea lui Sorin Paciu la vânătoare.
Premierul Vlad Filat, liderul PLDM, a cerut cu insistenţă zilele trecute demisia procurorului general Valeriu Zubco, propus în funcţie de PDM, partidul condus de Marian Lupu. După izbucnirea scandalului vânătorii, Valeriu Zubco anunţase că s-a autosuspendat din funcţie, iar Consiliul Superior al Procurorilor îi aprobase decizia.
Accidentul de la vânătoare şi implicaţiile acestuia au fost discutate la 18 ianuarie într-o şedinţă a Consiliului AIE, coaliţia de guvernare formată de PLDM, PDM şi PL.
Bănuit de “lipsirea de viaţă din imprudenţă” (art. 149 alin.(1) Cod penal) a lui Sorin Paciu este judecătorul Gheorghe Creţu, care în urma tragicului accident şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Apel Chişinău.
Cauza penală este instrumentată de Secţia exercitare a urmăririi penale pe cauze excepţionale a Procuraturii Generale.

Elldor.Info

Oficial: Cine a participat la vânătoarea din 23 decembrie 2012

Niciun comentariu: