duminică, 17 februarie 2013

Comisia parlamentară: Vânătoare cu încălcarea legilor şi tăinuire a tragediei

Vânătoarea din 23 decembrie 2012 din Pădurea Domnească s-a desfăşurat cu multiple încălcări, iar persoane cu importante funcţii au încercat să tăinuiască rănirea şi apoi decesul lui Sorin Paciu – acestea sunt principalele concluzii ale Comisiei parlamentare de anchetă care a investigat modul în care organele competente au reacţionat la producerea tragediei. Raportul a fost prezentat în plenul Parlamentului vineri, 15 februarie.

Comisia parlamentară, din care au făcut parte deputaţi din toate grupurile parlamentare şi condusă de comunistul Anatolie Zagorodnîi, a constatat disfuncţionalităţi în activitatea organelor de drept, braconaj la vânătoare, încălcarea normelor de securitate în organizarea acesteia, amestec în înfăptuirea Justiţiei şi în urmărirea penală, falsificare de probe şi influenţare a depoziţiilor.

În luările de cuvânt, deputaţi din PCRM şi PLDM au subliniat că reacţia defectuoasă a organelor de drept a fost determinată de fostul procuror general Valeriu Zubco, participant la vânătoare, dar au fost făcute aluzii şi la influenţa pe care ar fi avut-o deputatul PDM Vlad Plahotniuc, care deţinea funcţia de prim-vicepreşedinte al Parlamentului (până la 15 februarie).

Sursa: Elldor.Info 
Comisia a recomandat următoarele

Vlad Plahotniuc nu mai deţine funcţie în conducerea Parlamentului

Niciun comentariu: