duminică, 17 februarie 2013

Eduard Bănăruc, demnitarul de la Guvern în biroul căruia a fost găsită o sumă mare de bani, va fi audiat de CNA

Eduard Bănăruc. Foto: point.md
În cadrul percheziţiei efectuate de procurori în biroul de serviciu al Secretarului general adjunct al Guvernului, Eduard Bănăruc, au fost depistate şi ridicate 40.700 de dolari, 1.580 de euro şi 24.540 de lei.

Eduard Bănăruc a fost citat pentru ziua de luni, 18 februarie, la Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) pentru a oferi explicaţii despre provenienţa banilor, informează CNA.

Eduard Bănăruc, un apropiat al premierului Vlad Filat, a declarat printr-un comunicat de presă că a câştigat banii cu ocazia a două evenimente recente – nunta sa din primăvara anului 2012 şi cumetria fiicei sale. 
******
 
“Eduard Bănăruc s-a născut la 8 noiembrie 1975, în oraşul Făleşti. El este unul din cei mai apropiaţi oameni ai premierului Vlad Filat”, informează Tribuna.md.
Timpul.md adaugă că Eduard Bănăruc este membru al PLDM (partidul condus de Vlad Filat), a fost director al IPTEH (compania lui Vlad Filat) şi, totodată, este membru al Consiliului de administrare al Băncii de Economii.
La rândul său, Adevarul.md scrie că Eduard Bănăruc are de câţiva ani o afacere comună cu şeful Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Tudor Baliţchi. 
Sursa: Elldor.Info 
Ştirea completă 

Niciun comentariu: