vineri, 22 februarie 2013

Nicolae Negru: Ghimpu dezlănţuit, Filat încolţit, Plahotniuc satisfăcut


Nicolae Negru
Evenimentele încep să se precipite, vin în avalanşă, depăşind capacitatea noastră de asimilare. Ne aflăm în vârtejul unui război politic de o înverşunare şi proporţii nemaivăzute până acum pe scena noastră politică. Ura, setea de răzbunare par să înăbuşe orice zvâcnire de bun-simţ, orice îndemn la raţiune, elementara logică a celor care ne conduc. Semnele orbirii, ale psihozei, nebuniei, şi-au pus amprenta pe acţiunile ambelor tabere, dar şi pe mass-media.
Strigând că va apăra Alianţa de „mâna Moscovei”, Ghimpu cere demisia premierului, în baza unor interceptări a căror valabilitate mai urmează a fi probată, de parcă nu ar şti, ca „jurist principal” al RM, că aceasta înseamnă demisia guvernului, cu consecinţe imprevizibile, dorite de adversarii integrării europene, iar Filat, la rândul său, tot sub lozinca însănătoşirii AIE, fluturând steagul statului de drept, îşi cheamă simpatizanţii în Piaţa Marii Adunări Naţionale, de parcă nu ar înţelege că, pornind să-şi apere miniştrii cu ajutorul mulţimii din piaţă, deschide o cutie a Pandorei.
Sminteala, contagioasă, câştigă teren. Parcă grăbindu-se să contribuie cu modestele mijloace la un început de război civil, o publicaţie on-line anunţa că „soţia şi fiul unui membru PD” au fost ucişi într-un sat de lângă Chişinău. E o joacă riscantă cu focul, stimaţi colegi!

Continuarea 

Niciun comentariu: