sâmbătă, 13 aprilie 2013

Dorin Chirtoacă, loial lui Mihai Ghimpu. Ion Hadârcă, Oleg Bodrug, Ana Guţu ş.a. au fost excluşi din PL

Consiliul Republican al Partidului Liberal (PL) s-a întrunit sâmbătă, 13 aprilie, într-o şedinţă la care a decis excluderea din rândurile formaţiunii a unora dintre cei care au anunţat la 12 aprilie crearea „Consiliului de Reformare a PL”, cerând plecarea lui Mihai Ghimpu de la conducerea partidului şi înlocuirea lui cu Dorin Chirtoacă.

Din PL au fost excluşi deputaţii Ion Hadârcă, Oleg Bodrug, Ana Guţu, Vadim Vacarciuc şi Anatol Arhire.
Nu s-a menţionat nimic despre parlamentarii Valeriu Saharneanu şi Vadim Cojocaru.

Totodată, Consiliul Republican al PL le-a retras susţinerea politică miniştrilor în exerciţiu Vitalie Marinuţa (Apărare) şi Gheorghe Şalaru (Mediu).

Prim-vicepreşedintele PL Dorin Chirtoacă, primarul general al municipiului Chişinău, şi-a declarat sprijinul pentru Mihai Ghimpu şi a condamnat “complotul”.

Cei care au organizat şi orchestrat complotul şi au dat o lovitură în PL şi integrarea europeană au fost excluşi. Presupunem ca exista o înţelegere, cu una sau cu ambele formaţiuni din fosta AIE. Cu timpul vom afla. Numele meu a fost folosit ca un paravan. Ei ştiau că eu nu voi accepta preluarea conducerii partidului”, a declarat presei Dorin Chirtoacă.

Mai mulţi membri PL din teritoriu care au semnat declaraţia din 12 aprilie a „Consiliului de Reformare a PL” s-au răzgândit şi au explicat că au fost “zăpăciţi” de cei care au colectat semnăturile, potrivit lui Mihai Ghimpu.

Mihai Ghimpu se declară surprins de „trădarea” celor pe care i-a ajutat. Ce spune despre ei (video)

 
Elldor.Info

Niciun comentariu: