vineri, 12 aprilie 2013

Grup din PL îi cere lui Mihai Ghimpu să plece de la conducerea partidului. Mihai Ghimpu: Dorin Chirtoacă o să refuze, pentru că îmi este nepot

Un grup de deputaţi, miniştri şi preşedinţi de filiale PL au constituit “Consiliul de Reformare a Partidului Liberal”. Ei solicită convocarea în congres a PL şi instalarea lui Dorin Chirtoacă în fruntea partidului. 


Din “Consiliul de Reformare a Partidului Liberal” fac parte deputaţii Ana Guțu, Valeriu Saharneanu, Ion Hadârcă, Oleg Bodrug, Vadim Cojocaru, Vadim Vacarciuc (parlamentar din 11 aprilie 2013), Anatol Arhire, miniștrii în exerciţiu Vitalie Marinuța (Apărare) şi Gheorghe Șalaru (Mediu) ş.a.


Ion Hadârcă, liderul grupului parlamentar PL şi prim-vicepreşedinte al formaţiunii, a susţinut că “acest pas a fost îndelung cumpănit”, “este cumpătat” şi că “nu este vorba despre o scindare a partidului”, cum au titrat unele medii de informare în prima jumătate a zilei de 12 aprilie.

Declaraţia grupului a fost prezentată în cadrul briefingului de deputata Ana Guţu, învinuită în dimineaţa zilei de Mihai Ghimpu că ar fi “trădătoare”. Preşedintele PL afirma că mai sunt şi alţi “trădători în PL”.

Ştire: Nu vor să iasă din PL, dar îi cer lui Mihai Ghimpu să plece de la conducerea partidului (declaraţia). Replica lui Mihai Ghimpu

Niciun comentariu: